Teknologi

Påsken – første oppgradering

16. mars 2008 · 3 Kommentar

I mitt forrige innlegg skrev jeg om mine planer for oppgradering av et par av PC-ene mine fra Ubuntu Feisty til Gutsy. Nå er laptopen ferdig oppgradert, og her er mine erfaringer.

Først og fremst tok det lang tid å oppgradere. Jeg sitter i disse dager på en litt treg Internett-linje, og sammen med et trådløst nettverk får jeg ikke stort høyere hastighet enn 1-1.3 Mbps. Jeg brukte rett og slett hele gårsdagen på å laste ned nye programpakker, som til sammen var på omtrent 1 GB. Da det var ferdig måtte jeg kontrollere en del konfigurasjonsfiler. Ubuntu gir meg mulighet til å se hvilke nye konfigurasjonsfiler som jeg kan legge inn og sammenlikne disse mot de forrige konfigurasjonsfilene som jeg har gjort egne endringer i.

Da jeg startet maskinen på nytt klarte ikke Ubuntu å starte opp og ga meg feilmelding om at den ikke kunne montere partisjonene mine. Dette var heldigvis kun tilfellet for kjerne 2.6.22, for jeg tar vare på en del eldre kjerner som jeg har god erfaring med, så jeg kunne bare velge å starte opp med 2.6.20 som fungerte utmerket. Jeg fant til slutt ut at problemet var relatert til pakken “evms”. Denne kunne jeg avinstallere uten problemer og nå fungerer 2.6.22-kjernen igjen. Mer informasjon om dette problemet på Ubuntu forums – Can’t mount boot partition after Gutsy upgrade. Fingeravtrykkleseren og crypto-partisjonene fungerte utmerket etter oppgraderingen.

Nå gjenstår det å oppgradere MythTV-boksen min. Først må jeg ta backup av MySQL-databasen, MythTV-konfigurasjoner og hjemmekatalogene. I tillegg må jeg ta backup av mine modifikasjoner av lirc-kildekodepakken. Jeg bruker en ATI Wonder-fjernkontroll til å styre MythTV, og jeg har slitt lenge med å få lirc-modulene til å kompilere.

Utfordringen nå er at jeg ikke sitter på samme sted som MythTV-boksen, så da er det bare å sette seg i bilen og kjøre hjem ;) .