Teknologi

Oppfølging av MythTV-oppgraderingen

29. mars 2008 · Ingen Kommentarer

I påsken skrev jeg blant annet om oppgradering av stue-PC-en min som kjører MythTV. Et av målene ved oppgraderingen var å få en mer stabil mythbackend. Én ting er sikkert, den er blitt mer stabil. Verken mythbackend eller mythfrontend har krasjet siden oppgraderingen som jeg gjorde for omtrent en halvannen uke siden. Jeg vet ikke om det skyldes ny versjon av Ubuntu eller ny versjon av MythTV, eller kanskje det er en god kombinasjon der…

Neste steg når det gjelder denne PC-en er å få loaden lavere når jeg ser på TV. Når jeg nå ser på TV så brukes all kraft fra den ene prosessorkjernen og PC-en får ca 2 i load. Det kan ha noe med at jeg kjører en Linux-kjerne som er optimalisert for servermiljø, altså en ikke-preemtiv kjerne. Grunnen for dette er at jeg har 6 GB minne og server-kjernen er den eneste som fungerte ut av boksen. Kanskje jeg burde kompilere min egen kjerne, med støtte for highmem og preemtiv kjerne. Tiden får vise.