Konspirasjon · Sport

Hvorfor Sør-Korea ikke burde hatt VM i skiskyting

15. februar 2009 · Ingen Kommentarer

Jeg er litt i tvil om Sør-Korea burde holdt VM i skiskyting.

Mangel på snø. De har faktisk så lite snø at skiskyterne måtte gå ekstra mange korte runder istedenfor de normalt lange rundene.
Dårlig tidtakingssystem. På lørdag ble ikke tidene til skiskyternes oppdatert lenge etter de hadde passert målingene. Selv inn til mål hadde de problemer med å oppdatere listene sine. Listene viste skiskytere som ledet med mange minutter, som faktisk lå langt etter i løypene.
Dårlig oppmerkede løyper. Flere skiskytere gikk feil løype ut fra start på søndag. Hva som blir konsekvensen av dette er usikkert, men fordi så mange fra flere nasjoner gikk feil ut fra start blir trolig ingen diskvalifisert. Det er helt klart at løypene var for dårlig merket. En jurye skal nå bestemme hva som skjer. Min mening er at det finnes bare én løsning, som ikke vil føre til katastrofe for skiidretten.

For all del, sikkert fint at man har VM i skiskyting der man kan. Det var to spennende dager ihvertfall. Nordmenn på de alle de fire øverste plassene på lørdag og første og tredje plass på søndag. Bjørndalen er sterk. Det er moro å se på.

Les også NRK’s innslag om denne saken.

Nå spørs det bare på hva juryens uttalelse blir…

Oppdatering 12:36: Juryen ser på videoopptak fra starten av løpet. Dette tyder ikke bra. Broen burde vært stengt med gjerder dersom det ikke var meningen av de skulle kunne gå der. Arrangøren er pliktet til å merke løypene. Dette er arrangøren sin feil. Vi kan ikke tillate at de som pålegger lover og regler, ikke selv forholder seg til dem.

Oppdatering 12:42: KATASTROFE! Bjørndalen ble fratatt gullet!

Oppdatering 12:46: Juryen frigjorde arrangøren. Helt feil mener jeg. Det bør bli konsekvenser for dette tullet. Noen bør rydde opp!

Oppdatering 12:54: “Regler er regler” blir det sagt fra den russiske representanten. Hadde de en russisk representant i juryen? Lobbyvirksomhet fra Russland. Råttent spill. Norge bør legge inn en protest. Eventuelt kan en reaksjon på dette være å frasi seg alle plassene og ikke møte på pallen, og andre nasjoner bør følge etter.

Oppdatering 13:23: Jaktstarten burde vært stoppet før første skyting. De to første løperne gikk feil, og med slike konsekvenser som det ble burde rennet vært stoppet og startet på nytt, slik at klare instruksjoner kunne bli gitt til alle.

Oppdatering 14:48: Det ser ut til at Norge får gullet allikevel. Bra! Vi skal ikke glemme rotet med arrangøren og juryen, og dette bør få konsekvenser for IBU.