Teknologi

Den første harddisken jeg ikke har klart å redde… var min egen

14. oktober 2010 · Ingen Kommentarer

Jeg har flere ganger klart å gjenopprette data fra en krasjet datamaskin. Ofte er dette for å hjelpe familie og bekjente som har fått maskinen sin infisert med virus og annet grums, mens andre ganger har jeg måttet ta ddrescue til hjelp. Denne gangen derimot klarte ikke ddrescue å hjelpe meg. Harddisken hadde begynt å spille musikk og hørtes ut som et orgel på steroider.

Det så ut til at jeg bare måtte la det gamle OpenBSD-installasjonen gå dukken, finne fram en annen gammel harddisk og installere OpenBSD på nytt.

Heldigvis hadde jeg tatt backup, men dessverre ikke av alt. Jeg manglet backup av nettverksinnstillingene og av DNS-serverinnstillingene.

Heldigvis klarte jeg å montere opp noen av partisjonene på disken og kopiere ut resten av konfigurasjonen.

Så nå er en flunkende ny installasjonen av OpenBSD på plass, så noe godt kom ut av dette. Jeg har ennå ikke satt opp backuprutine for denne maskinen, så jeg lærer tydeligvis seint…