Fester · Skole · Teknologi

CeBIT 2005

16. mars 2005 · 2 Kommentar

CeBIT, ølhallCeBIT er verdens største IT-messe, som holdes hvert år i Hannover om våren. Området er på 1000 mål hvorav 500 mål er innendørs messeareal fordelt på 27 haller. Vi var ca 150 personer fra NITH-skolene, Oslo, Stavanger og Bergen, som dro nedover til Tyskland.

Tirsdag 8.mars samlet vi Oslo-studentene oss sammen i kroa på skolen og drakk pils og snakket sammen om hvor kult turen kom til å bli. Vi tok fergen fra Oslo til Hirtshals tirsdagskvelden, hvor det ble mye festing, kanskje litt for mye i følge betjeningen, hehe. Tidlig onsdagsmorgen var det i land i Danmark. Trøtte gikk vi ut av båten med litervis med øl, klare for en lang busstur nedover gjennom Danmark og inn i Tyskland. Det skal sies at frokost er oppskrytt. I Danmark møtte vi bussene fra Stavanger og Bergen. Bussturen nedover tok mange mange mange timer, men endelig var vi framme i Bremen, hvor vi skulle bo på hotell i 3 netter. Etter en god dusj dro vi alle ned på et bryggeri i nærheten av hotellet for middag og øl og masse sang. Flere som er enig med meg at maten ikke var verdens beste? Hehe. Etterpå dro mange av oss videre ut på byen for enda mer øl.

102 tommer plasmaskjermTorsdagsmorgen var det tidlig opp, trøtt som faen, en rask dusj og inn i bussen som skulle ta oss med til CeBIT-messen i Hannover. Frokost er fortsatt oppskrytt. Romkameraten min hadde skadet beinet på båtturen nedover, og ble sendt hjem denne dagen. På CeBIT var det mye å se på, masse “daaataaa”. Jeg ble rett og slett forvirret, jeg fant ikke Apple noen steder :S hehe. Jeg fikk vite etterhvert, på turen hjemover, at Apple faktisk ikke hadde stand der i år, uff. Men det var masse dingsebomser der da. Fy søren så mange usb-minnebrikker det var der, alle hadde det, det var overalt. Jeg må si det var litt imponerende med 102″ flatskjerm, hehe. På kvelden dro vi ut igjen, og ble kjørt med bussen til et diskotek som kalles for Coconuts. Da ble det masse øl igjen.

Apple Cinema DisplayPå fredagen, da jeg ble vekket kl 8 av mobilen min, så var jeg sterkt preget av lite søvn og mye fyll, ble ingen CeBIT-tur på meg den dagen. Isteden ble det tusen telefonsamtaler til noen venner som hadde stukket ut på et kjøpesenter i nærheten av hotellet. Det var jaggu ikke lett å finne fram, hehe… Det var egentlig det, men jeg synes de kunne venta på ett sted til jeg kom, hehe. Der kom jeg over eneste jeg så til Apple på hele turen, hehe, et digert Apple Cinema Display og en PowerMac, deilig. Det ble også en sein frokost på meg denne dagen, for ikke å snakke om dårlig frokost, tyskt potetgull kl 4 på dagen, urk. Vel, skal også sies at jeg fikk i meg en burger fra Buger King, nam nam, beste middagen jeg spiste i Tyskland, hehe. På hotellet ble det mer øl, og litt til, men for min del så ble jeg igjen på hotellet og tok en tidlig kveld, mens en del andre dro ut på diskotek.

MunchenhalleLørdagen var siste dagen i Tyskland, og siste messe-dag, og alle måtte dra på messa. Jeg fikk faktisk i meg en ordentlig frokost den morgenen, hehe. Det var faktisk veldig godt. På CeBIT kom jeg over et lite område med mange OpenSource-stands, og knipset mange bilder, jeg ble rett og slett forvirret, som en gjeterbikkje som har mista saueflokken sin, hehe. Turen gikk så til Munchenhalle, en ølhall som kan ta 4000 spisende gjester, det er ganske heftig.

Så var det en lang busstur opp mot Danmark til et hotell i Kolding, hvor vi skulle bo siste natten. Siden dette var siste kvelden på turen, og lederen vår Fred hadde bursdag, slo vi skikkelig til denne kvelden med å ta over baren på et diskotek i byen. Vi svidde av godt over 40.000 kroner der, men fikk mye rabatter. Takk til busselskapet og skolen for sponsing :D . Det var en heftig kveld. Ikke nok med det, kl 5 om natta satt vi på hotellet og spiste den største pizzaen jeg noen gang har sett. Vi måtte faktisk ha den i bagasjerommet på taxien, hehe. Ble en sein natt for å si det slik, spesielt da vi måtte opp kl 7. En halvannen time med søvn og en forferdelig bakrus gjorde meg “noget” ustø… hehe. Båtturen hjemover på søndagen var slapp, endte faktisk opp med å se “Shark Tale” på kinoen på båten, hehe. Den er jo morsom da, hehe. Vi kom i land i Oslo kl 20:30, personlig med kanskje litt for mye på kvota, men jeg synes ikke synd på staten av den grunn, jeg bare ler, ha-ha-ha. Gleden varte kort tid, da jeg gikk på huet og ræva med en gang jeg satte mine bein på norsk asfalt. For et fint land vi bor i, hehe… (tragisk latter).