Ferier

På båttur med onkel og familien

17. juli 2006 · Ingen Kommentarer

I litt over en ukes tid, siden fredag 7. juli, har jeg vært med onkel med familie på båttur. Jeg kom på i Horten og vi fortsatte ned til Havna på Tjøme. Der badet vi, kjørte litt med “ribben”, en liten vann-jet med 80 hester, spilte tennis og så litt film. På grunn av noe dårlig vær lå vi der en uke, for så å dra en liten tur til Tønsberg på fredagen for å feire en bursdag. Der fikk vi med oss et stand-up show med Anne-Kat Hærland som heter “Tatt av Vinen”. Morsomt show, men manglet kanskje det lille ekstra; gøy var det i hvert fall. Den ene skobutikken til onkel hadde firmafest, som jeg hang meg på utover kvelden. ;)

På lørdag dro vi videre ned til Helgeroa, et lite sted mellom Larvik og Porsgrunn. Her har vi ligget i to netter, og nærmer oss nå den tredje natten. Det har vært noe dårlig med Internett på denne turen. I Horten var det godt signal og det var mulig å gjøre noe “fornuftig” med PC-en. På Tjøme kunne vi ruinert oss ved å leie Internett-forbindelse, så det lot vi være. Her på Helgeroa har jeg så vidt trådløs Internett-forbindelse når jeg sitter oppe på flybridgen på båten. Nå har jeg strukket skjøteledning for strøm opp hit og sitter her og skriver på hjemmesiden min og chatter med kjente.

Det har ikke blitt så mye programmering som jeg planla, men jeg har lest mye om programmeringsteknikker med Java Enterprise Edition, noe som trolig kommer godt med videre i min karriere. Jeg må jo nevne at jeg har fått meg jobb nå da, utvikler hos Linpro. Jeg har ikke fått noen eksakt dato for å starte, men en gang i begynnelsen av august. Det gir meg mulighet til en liten ferie først, godt å være uthvilt til den nye jobben. Linpro er et firma som spesialiserer seg innen IT-løsninger basert på Linux; drømmejobben for meg med andre ord. :D

Hvor lenge denne båtferien varer for min del er jeg usikker på. Jeg hadde planer om å bare bli med noen få dager, men etter en ukes tid fikk jeg ny forsyning med klær og mobiltelefonladeren som jeg selvsagt klarte å glemme. Fikk også barbermaskinen min, så nå ser jeg ikke lenger ut som julenissen, hehe. Jeg regner med at jeg blir med videre nedover, til Kristiansand, eller gud vet hvor reisen går videre. Det er deilig å være på ferie med onkel. Det er noe helt annet enn å høre på maset fra foreldre om å vaske opp, lufte bikkjer og slike ting. Vi har ingen store planer om hvor vi skal og hva som skjer, vi bare kjører dit vi vil og slapper av, og jeg blir servert mye god mat og god vin. Nå drikker jeg nesten bare hvitvin i øverste klasse, kun det beste er godt nok; noe bortskjemt kanskje..? hehe.

Planen videre er å dra til en eller annen øy, tidlig på tirsdagen. Vi ønsker ikke å kjøre så mye båt i hardt vindvær. Selv med stor båt så river det godt i båten i store bølger. Når jeg kommer på Internett igjen er ikke godt å si. Er det krise så har jeg jo telefonen og mobilkort i laptop, men jeg er jo ikke avhengig… *rulleøyne* eller no…