Ferier · Tv, Film og Musikk

Nå er jula her og det er tid for å slappe av

25. desember 2006 · Ingen Kommentarer

Nå er det jul og ferie fra jobben. Her sitter jeg på Trysil, på hytta til min onkel, med laptopen på fanget, og Squeezebox og server med 250 GB musikk ved siden av meg. I tillegg har Squeezeboxen en ufattelig stor liste over Internett-radioer, så jeg burde ikke gå lei av musikken med det første. Endelig skal det bli ordentlig opplegg i leiligheten min når det gjelder musikk. Tidligere har jeg bare hørt musikk på laptopen, men nå har jeg investert i surroundanlegg og 40″ LCD-TV fra Hifiklubben. Det ble en Denon 2307 reciever, Dali høytallere og Samsung 40″ LCD-TV. Hele nydeligheten kostet rett i underkanten av 40 lapper, så det for jaggu meg være godt nok. Bare jeg får spilt inn anlegget i romjula så skal jeg guffe på med Roger Waters konserten In The Flesh og kose meg med god rødvin fra 100 års jubileumsfesten til J.A. Magnussen.

Jeg støtte på et relativt stort problem med anlegget jeg kjøpte, da recieverens konvertering fra analogt bildesignal til digitalt over HDMI ikke er kompatibelt med TV-en jeg kjøpte. Det viser seg nemlig at recieveren sender ut bildet i 480i, mens TV-en ikke har innebygget interlacer. Løsningen blir nok å oppgradere til en dyrere reciever med konvertering til progressivt bilde, så da må jeg ut med ca to tusen kroner ekstra. Ikke akkurat billig dette her, og i tillegg skal jeg kjøpe DVD-spiller til nesten tre tusen kroner på nyåret. Med andre ord så er jeg nå ganske fattig… Får håpe jeg har nok penger til månedskort på toget i januar da ;) .

Det hjelper jo litt at jeg fikk veggfeste for TV-en i julegave av mine foreldre. Jeg må prøve å få faren min til å hjelpe meg med å feste opp TV-en og anlegget på veggen i løpet av romjulen. Av andre ting jeg fikk til jul, så fikk jeg Nespresso-maskin fra onkel og tante. Det passet egentlig veldig bra siden jeg er blitt helt frelst av den gode espressoen, samt at jeg kun har en vanlig, kjedelig kaffemaskin fra før som jeg ikke har brukt så mye i høst. Min kusine laget en flott tegning til meg og min fetter ga meg en samling med bilder av “Knut-Olav gjør ting han ikke kan”, hvor jeg faktisk lager mat og vasker bil! Jeg fikk også en julegave av jobben på fredag, den siste arbeidsdagen før jul. Vi fikk en skritteller og en genser, begge dekorert med Linpro-logo. Nydelig!

Jeg må nevne at bikkja mi har stått foran kaninburet nærmest hele tiden fra vi kom opp på Trysil på lørdagskvelden. Eneste unntakene har vært når han har fått mat og vært på tur. Jeg tror kanskje han er forelsket i den lille hårdotten… Utrolig hvor spennende det kan være å stirre på en kanin hele dagen, men tydeligvis har det vært spennende nok for bikkja mi. Vi er litt usikre på grunnen for denne noget merkelige interessen, om han er sulten eller om han bare har (dårlige?) minner fra tiden han var valp og selv lå i buret her på Trysil.

Det begynner å bli litt seint nå, spesielt med tanke på at jeg ikke har fått så mye søvn de siste dagene. Mye jobbing i kombinasjon med nyinnkjøpt surroundanlegg har tatt mye tid. Jeg hadde planer om å se Cocktail i kveld, men det får heller bli i morgen. Det er i hvert fall nok av filmer å velge mellom her nå, etter at julegavene ble pakket opp. Apropos film… jeg måtte selvsagt se Reisen til Julestjernen. Uten den filmen på julaften så blir det ingen ordentlig jul. Jeg skulle gjerne fått med meg Flåklypa Grand Prix, men den går jo nå på lille-julaften, så den gikk jeg glipp av i år også. Dette er gode, gamle, norske filmer som hører julen til. Noen tradisjoner må man jo holde på ;) .

Julen har ikke vært så hvit i år som folk flest skulle ønske, men det er fortsatt jul. Tenk positivt på det, med færre utforkjøringer, veiene er ikke nedsnødde ubrøyta, og man trenger ikke bekymre seg for å få en snøball nedover nakken. Det er faktisk mulig å komme opp med bil fra gårdsplassen vår i år. Mildværet har riktignok gjort det vanskelig å komme seg ut på ski, men her på Trysil er det nå blitt kaldt nok til at skianlegget har sprøytet på med kunstsnø og åpnet mange av bakkene. Nå har jeg ikke med meg noen ski i jula da, så snømangelen gjør meg ikke stort, men jeg får prøve å komme meg opp hit i vinterferien og stå litt på nedoverski da.

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul videre.