Tog

Brann på toget

16. april 2007 · 1 Kommentar

Hva er det som er verre enn unødvendige annonseringer på toget? Brann kan vel sies å være hakket verre.

I dag, da jeg tok Kongsberg-toget kl 18:19 på vei hjem fra Oslo til Drammen, oppstod det problemer med det bakre togsettet etter Asker. Jeg tror problemene var relatert til bremsene til den bakre vogna. Det nøkket hardt i vognene mens togføreren forsøkte å kjøre toget sakte frem og tilbake for å løse problemene, noe som spesielt vi som satt bakerst merket godt. Det var også gjentatte strømbrudd og stans. Heldigvis gikk det greit for seg gjennom tunnellen mellom Asker og Lier.

Det oppstod røykutvikling et par meter foran meg på høyre side kort tid etter vi kjørte fra Lier stasjon. Det ble mer og mer røyk som ikke luktet spesielt godt, og vi som satt bakerst flyttet oss derfor fremover i toget og konduktøren ble kontaktet. Toget holdt lav fart, men kom allikevel et lite stykke vekk fra stasjonen. Toget rygget så tilbake til stasjonen og vi fikk beskjed om å trekke ned til veien da vi kom tilbake til Lier stasjon. Da jeg kom ut av toget var det mye røyk som steg opp fra den bakre vogna.

Toget brenner (3)
Vi trakk over på den andre siden av plattformen i håp om å bli plukket opp av neste tog som skulle forbi. Slik skulle det ikke skje, for det neste toget kom i svært høy fart forbi plattformen og tutet. Grunnen til det kom godt til syne da det begynte å brenne under den bakre vognen ved de fremste hjulene. Det røyk også ut fra ventilene på toppen av vognen. Det brant lenge og brannen ble større og det ble store svarte merker oppover ytterveggene på vognen.

Toget brenner (4)
Politiet ankom og etterhvert kom også noen brannbiler. Selvfølgelig stilte også pressen opp. Selv tok jeg noen få bilder med mobiltelefonen min.

Slutten på turen endte med en overfylt buss på helt ulovlig vis fra Lier, innom Brakerøya og til slutt, for min del, Drammen hvor jeg skulle av.

Oppdatering kl 23:00:
Drammens Tidene skriver på sine nettsider om hendelsen. Det var olje som tok fyr og brant under den bakerste vognen. En togkonduktør ble sendt til legevakten etter å ha pustet inn røyken.