Teknologi

Kontrollerer displayet på PC-en fra MythTV

20. september 2007 · Ingen Kommentarer

Nå har jeg gjort noen fremskritt når det gjelder stue-PC-en min. Jeg fikk til ganske tidlig å sende tekst til VFD displayet som sitter i kabinetter på PC-en min som jeg har i stua. Nå har jeg også koblet MythTV til å vise hvilken kanal jeg ser på og hvilke menyer jeg er inne på.

Enda flere skritt er blitt tatt i det siste. Jeg kjøpte meg en USB-til-seriell-konverterer, slik at jeg kan koble Denon-receiveren min til PC-en. Jeg har slitt litt med å finne programmer for å sende kommandoer over seriell-porten konvertert på riktig måte. Det har derimot ikke vært noe problem å lese events som receiveren sender ut, for eksempel når jeg bytter kilder, stiller på volumet eller skrur den av og på. Derfor måtte jeg skrive mitt eget lille program i Perl. Den store testen gjorde jeg i dag, og det funket! Sendte jeg “PWSUSPEND” så skrudde den seg av, og sendte jeg så “PWON” så skrudde den seg på.

Som en del av dette Perl-prosjektet så skal jeg lage en tjeneste som skal kjøre i bakgrunnen og lytte på kommandoer fra receiveren og fra et klientprogram jeg også holder på å lage. Videre skal jeg sette opp LIRC slik at jeg kan bruke ATI-remote fjernkontrollen min til å styre MythTV. LIRC står for Linux Infrared Remote Control og består av server og klient for å sende koder mellom fysiske enheter som en fjernkontroll og programmer som MythTV. Jeg skal gjøre det mulig å svitsje mellom “on” og “off” på MythTV enten ved å bytte input-kilde på receiveren eller ved å trykke på power-knappen på fjernkontrollen. Kanskje jeg skal porte Perl-programmet mitt til å bli en LIRC-klient.

Jeg har lest om en som har brukt fjernkontrollen til en Squeezebox til å styre MythTV. Dette hadde han gjort mulig ved å skrive en plugin til Slimserver, som er serverprogramvaren til Squeezebox-en. Denne pluginen kobler seg så til LIRC og sender LIRC-koder på samme måte som en fjernkontroll direkte tilkoblet MythTV.

Jeg lagde en rask liten og svært useriøs film med mobiltelefonen min som viser VFD-displayet og MythTV. Det skal legges til at filmen er helt uten spesialeffekter og er en direkte gjengivelse av det virkelige liv… MythTV og VFD