Teknologi

Ut med gammelt datautstyr

3. desember 2007 · Ingen Kommentarer

Jeg er nok litt svak for gammelt datautstyr og liker å teste ut gammelt utstyr. Jeg hadde en periode en 486 kjørende, kun for å kjøre en IRC-bot. Denne var dønn stabil, men fikk riktignok over 1 i “load” ved å ssh’e inn på boksen, men jeg syntes det var litt kult. Lurer på om den fortsatt booter…

Nå som jeg for lengst har flyttet hjemmefra syntes mine foreldre at det var på tide at jeg kvittet meg med noe (eller mye) av datautstyret som lå slengt litt rundt omkring; strødd utover på rommet mitt, stablet i høyden under trappa og helt opp til taket i gangen. Så lite dedikert jeg er til rydding har jeg nå brukt godt og vel en måneds tid på oppstarten av ryddeprosjektet før det kom skikkelig i gang denne helgen.

Gammelt datautstyrResultatet av ryddeprosjektet var at 10 PC-er kastes, alt fra 486, Pentium, en 286 som etter hukommelsen booter og diverse annet som mangler livsviktige komponenter for å starte som strømforsyning, minne, CPU og harddisk.

I haugen finnes også skjermer, en matriseskriver, et par scannere, diverse kasseutstyr som strekkodeleser, kvitterinsskriver og pengeskuff, noen strømforsyninger, CD-ROM-er og tastaturer. I tillegg har et stort antall brukermanualer, pappesker, disketter og CD-er fått føyken. Det er tydelig at mye av dette har fått ligge veldig lenge. Innerst i hjørnet under trappa var det oppstått en stor festning av spindelvev, så det var kanskje på tide å få ting ut derfra, gjenopprette mulighetene for støvsuging og gjenerobre dette området av huset.

Jeg visste egentlig ikke at jeg hadde så mye rart liggende som jeg ikke brukte, og ikke har brukt på veldig lenge, men jeg lærer sakte. Jeg har nappet ut og beholdt “nyttige” ting som nettverkskort, harddisker og PCI-skjermkort, for dette kan jo komme til nytte ved en senere anledning, og jeg har selvfølgelig ikke kastet 486′n jeg brukte til IRC-bot. Noen som ser for seg meg nynne på Øystein Sunde nå med “Kjekt å ha”… ;)