Klagemuren · Teknologi

Microsoft kjøper Logitech?

12. januar 2008 · 2 Kommentar

Microsoft kjøper Logitech?

Hvor skal verden gå? Mitt kuleste hardware heter Squeezebox, en liten og pen enhet som streamer musikk fra min filserver og sender lyden ut på anlegget mitt.

Squeezebox er tidligere eid av Slim Devices, kjøpt opp av Logitech og kanskje snart i klørne på Microsoft. Universal-fjernkontrollen Harmony er også eid av Logitech. Begge disse produktene er ment for å fungere på det meste av plattformer, som Linux og OS X, og er dermed en direkte konkurrent til Microsoft sine egne produkter, blant annet Windows Media Center.

Kanskje vil en fork av slimserver oppstå, server-programvaren som mater Squeezebox med søt musikk og kjører på Linux, Windows og OS X? Eneste hindring er firmwaren som kjører direkte på Squeezebox, som ikke er åpen programvare.

Jeg har til nå kjøpt to Squeezebox-er. En ny versjon er på vei, Squeezebox Duet, som dessverre nok likner mer på en router enn en multimedia-enhet. Én ting er sikkert, jeg kjøper ikke en ny Squeezebox hvis det står “Microsoft” smurt utover hele enheten.

Kilder:
Engadget
The Register