Klagemuren · Tog

Det finnes bedre måter å dø på

28. februar 2008 · Ingen Kommentarer

I dag sto togtrafikken stille mellom Asker og Drammen i to timer. Årsaken var en mann som vandret i skinnegangen mellom Lier og Brakerøya. Vedkommende ble påkjørt og drept. Hva grunnen var for at mannen ikke flyttet seg da toget kom, eller hvorfor han i det hele tatt befant seg på skinnene er usikkert. Kanskje var det et dødsønske, kanskje var han dopet, eller kanskje han rett og slett gruet seg litt til i morgen. Én ting er sikkert, det er ikke direkte smart å vandre langs togbanen, langt mindre på dem, hvis man er sånn passe glad i livet sitt. Hvis man ønsker å dø, så får man ihvertfall gå og dø i fred uten å la det gå ut over mange andre.

På Asker stasjon ble alle passasjerer henvist til busser. Det var bare ett problem, det ikke kom noen busser, ikke før en halvtime eller tre kvarter senere. Dette var egentlig ingen stor overraskelse, da det ikke er første gangen jeg har måtte vente på NSB. Man kan også stille spørsmål om det var absolutt nødvendig å vente over to timer før man igjen kunne kjøre tog på denne strekningen. Med tankene om å måtte stå lenge ute i kulden i bakhodet, så bestemte jeg meg for å ta turen innom Peppes. Mat må man ha.