Teknologi

Påsken – tid for data

15. mars 2008 · 1 Kommentar

Nå har påskeferien 2008 startet for min del. Jeg har ingen umiddelbare store planer for påsken, bortsett fra å ta fri og slappe av og sysle med egne ting.

Hva er vel bedre å bruke påsken på enn å oppgradere PC-er? Ganske mye sier du kanskje, og det har du helt sikkert rett i også. Men som utvikler er jeg helt avhengig av en PC som fungerer, og da er det uaktuelt å oppgradere distribusjonen på laptopen på en vanlig hverdag, i tilfelle alt går galt. Nå har jeg tross alt 10 dager på å rette opp eventuelle feil som oppstår.

Jeg kjører for tiden KUbuntu Feisty på laptopen. Jeg har tidligere oppgradert fra Dapper, tror jeg det var. Jeg mener at jeg hoppet over en versjon, som da må ha vært Edgy. Det var vel i påsken i fjor jeg gjorde den oppgraderingen. Nå står Gutsy for tur. Kanskje litt dumt å oppgradere nå, rett før Hardy kommer, men det vil alltid komme nye versjoner og jeg liker at distribusjonen har stabilisert seg litt og blitt stuerein før jeg tar den inn.

Følgende PC-er står for turen i en oppgraderingsprosess:
– Laptopen jeg bruker til jobb
– Stue-PC-en som jeg kjører MythTV på

Det er mange ting som kan gå galt under oppgraderingen. På laptopen har jeg fungerende fingeravtrykkleser og cryptodisk som er kritiske at overlever oppgraderingen. Jeg har tatt en backup av de viktigste filområdene, men det er kjedelig å måtte sette opp alt på nytt.

På stue-PC-en kjører jeg MythTV og har brukt lang tid på å sette opp TV-guiden med xmltv. Hovedgrunnen til at jeg ønsker å oppgradere denne boksen er fordi MythTV er svært ustabil, både frontend og spesielt backend. Jeg mistenker at backenden er ustabil på grunn av noen timere som kan være i usync mellom dual core prosessoren og PVR-500 dual TV-tuner kortet jeg har i den. Håper dette blir bedre med ny versjon av Ubuntu, og kanskje en ny versjon av MythTV.

Hvis jeg får tid og gidder, så kanskje jeg oppgraderer noen av de virtuelle serverne jeg har.

Første PC ut er laptopen.