Teknologi

Påsken – MythTV-oppgradering

17. mars 2008 · 4 Kommentar

Jeg fortsetter min påskeblogging med resultater etter oppgradering av stue-PC-en min fra Ubuntu Feisty til Gutsy. Jeg støtte på en del problemer med å starte opp maskinen da jeg oppgraderte laptopen i går, men dette gikk fint i dag.

MythTV
MythTV ble oppgradert fra versjon 0.20 til 0.21. Nytt i denne versjonen var blant annet raskere navigering mellom lagrede filmer og opptak, og omkoding fra analoge lydkilder til AC3-lyd. Jeg håper mythbackend er blitt mer stabil enn tidligere. Denne har krasjet fra flere ganger om dagen til én gang i uka. Jeg vet ikke hvorfor dette skjer, men jeg tror det har noe med timere som kommer ut av synk mellom dual core-prosessoren og dual-tuner TV-kortet. Les om alle endringene hos mythtv.org.

Omkoding til AC3-lyd gjør avspilling enklere da all lyd blir sendt ut via SPDIF-kontakten, både fra video med MP3-lyd (og annen kodek) og video med AC3-lyd. Tidligere ble det mye støy da jeg startet MythTV etter hver omstart av maskinen. Etter mye mikkmakk fram og tilbake i /etc/asound.conf og alsamixer, for så å stille alt tilbake, ble lyden riktig. Dette var slitsomt og jeg er overlykkelig dersom dette problemet har forsvunnet helt.

Lirc fungerte bare delvis. VFD-displayet i front av kabinettet fungerte utmerket, men jeg fikk ikke fjernkontrollen til å fungere. Lirc-modulen lirc_atiusb lastet fint, uten å måtte rekompilere lirc. Allikevel fungerte ikke fjernkontrollen i MythTV. Jeg fant da ut at lircrc-konfigurasjonfilen som MythTV bruker var byttet ut under oppgraderingen, og et raskt bytte tilbake til gammel konfigurasjon løste problemet.

Videre planer
Videre utover påsken har jeg planer om å teste ut Solr, som er en søkeserver som baserer seg på indekseringsmotoren Lucene. Denne har grenesnitt for XML og JSON og støtter markering av søketreff, fasetter, replikering og caching. Jeg har såvidt tittet på det til nå, og gått igjennom tutorialene. Gleder meg til å stupe dypere ned i søkemotorverdenen.