Gården

Påsken – lufteturen

19. mars 2008 · Ingen Kommentarer

I dag har bikkja fått seg en bemerkelsesverdig lang luftetur. Jeg var ute og lufta alle tre hundene våre, men etter å ha være upåpasselig i 10 sekunder så var den ene forsvunnet. Dermed startet en lengre leting. Pappa, mamma, min søster og jeg lette rundt på hele gården og ropte, men til ingen nytte. Pappa tok den ene bilen og dro avgårde i alle retninger for å lete.

Da vi ga opp letingen rundt husene så satte tok jeg en bil jeg også for å lete. Jeg hadde knapt rygget ut av garasjen da det ble sendt ut en melding på P4 om at det var en hund som var observert langs E18, nord for bomstasjonen i Sande. Gården vår ligger ikke så langt unna E18, og hvor stor er sannsynligheten for at flere hunder har stukket av på langtur samtidig her i Sande? Jeg kunne ikke utelukke at det var vår hund som var observert, spesielt ikke etter at vi hadde lett nesten en time uten å finne henne. Vi fryktet jo selvsagt det verste, men vi ga ikke opp håpet.

Vi kontaktet lensmannskontoret i Sande. De hadde ikke fått inn noen melding om hund på E18, men jeg forklarte situasjonen og en betjent tok seg tid til å kjøre E18 igjennom Sande for å se etter hunden. Kjempeflott at politiet tok tid til å følge opp dette, og spesielt på en dag som dette, med mye trafikk og sikkert mye som skal gjøres og følges opp nå som hele landet skal på påsketur.

Jeg kjørte selv ned på E18 for å se, og da ringer politibetjenten meg. Han sier at en hund er funnet på Tollerudgrillen og blir passet på. Jeg dro umiddelbart dit og så at det var vår hund som var funnet, og i god behold. Det er utrolig at hunden vår har gått så langt langs E18 uten å bli påkjørt. Stor takk til jentene på Tollerudgrillen som tok vare på hunden og meldte ifra til lensmannskontoret.