Teknologi

NFS på D-Link DNS-323 gir meg bedre ytelse

1. mars 2009 · Ingen Kommentarer

Jeg ble litt lei av å bare få 4 MB/s i overføringshastighet mot min D-Link DNS-323, så jeg bestemte meg for å forsøke en del hacks fra DNS-323 wikien.

Jeg installerte ffp, en samling av applikasjoner og konfigurasjoner, som startes opp med fun_plug-funksjonaliteten i DNS-323.

NFS-server
Denne tilbyr en NFS-server i “user space”, som betyr at man ikke må installere nye moduler til kjernen. Denne er trolig rask nok for min del. Og det var den. Jeg makser ut mitt 100 Mbit/s nettverk. Kopiering med rsync fra min filserver til DNS-323 viser hastigheter på 8-11 MB/s. Helt akseptabelt.

Enda raskere?
Variasjonen i hastighet kan ha med at filserveren min begynner å bli av den gamle garden, med dual Pentium 3 500 MHz prosessorer. Hadde vært artig å teste hvor god ytelse jeg kan få over et gigabit LAN med en kraftigere server. Det får bli en TODO til neste gang.