Android · Teknologi

Synkronisere kontaktlista fra iPhone til Android uten iTunes

10. juli 2010 · Ingen Kommentarer

Jeg har nylig fått meg Android-telefonen HTC Desire, og trenger å kopiere over kontaktlista fra iPhone 3G til Desire. Det er mulig å kopiere over kontaktlista fra iPhone via iTunes, men ikke hvis man bare har PC-er med Linux-OS.

Etter noen søk i Apple App Store fant jeg et program som heter Ubuntu One Contacts som kan synkronisere kontaktlista på iPhone opp mot Ubuntu One, en nettjeneste for å synkronisere filer mellom PC-er og dele filer og kataloger med andre.

Etter registrering på Ubuntu One, setter man opp innstillingene for mobiltelefon her, hvor du får tildelt brukernavn og passord, som skal brukes i Ubuntu One Contacts på iPhone. Dette er ikke samme innlogging som på nettsiden, hvor du logger inn med e-postadresse og selvvalgt passord.

Etter installering av Ubuntu One Contacts, skriver du inn brukernavnet og passordet du ble tildelt. Serverinnstillingene skal allerede være utfyllt med http://syncml.one.ubuntu.com. Du mottar også e-post med instruksjoner underveis. Gå så tilbake til forsiden av applikasjonen og trykk “Sync Contacts”. Hvis synkroniseringen fullfører uten feil skal du kunne se kontaktene dine på kontaktlista på Ubuntu One.

Sånn, da var den vanskelige halvparten av jobben gjort, å få ut dataene fra iPhone.

I Android Market søker du etter funambol og installerer Funambol Sync. Denne setter du opp med samme innstillinger som Ubuntu One Contacts på iPhone. Hvis du ikke husker brukernavn og passord står det i e-posten du har fått fra Ubuntu One.

Whoala, kontaktene er synkronisert.

OPPDATERT 18.01.2011
Jeg kan ikke lenger anbefale denne løsningen. Ubuntu ONE har stengt mobilsynkronisering for “basic”-kontoer.