Klagemuren

Jaktsessong på duer på torget i Drammen?

5. juli 2005 · 4 Kommentar

Jaktsessong på duer på torget i Drammen?

Forleden dag satt jeg og tre venner på en benk midt på torget i Drammen og slappet av og pratet litt. Det var mye liv i Drammen denne kvelden, med en egentlig ganske koselig stemning. Pluttselig ødelegges denne fine stemningen av en flokk duer flygende rett over hodene på oss. Vi skvetter til og følger nøye med i tilfelle en av disse skapningene skulle finne på å slippe ut dagens middag på hodene våres. Det var da vi egentlig la merke til hvor plagsomt det er med så mange duer på torget. Det var fullt med duer på området nedenfor scenen, som bare gikk rundt og spiste alt mulig rart som folk hadde funnet seg gode til å kaste fra seg, for deretter å bli skremt av ett eller annet, gjerne en liten unge som kommer løpenge gjennom flokken, og så fly i dekning bort til fontenen igjen og drite litt mer på statuen, en statue som er mer hvit enn grå. Hadde de bare gjort fra seg på statuen hadde vi kanskje ikke brydd oss så veldig mye, men det var vanskelig nok å finne seg en benk det var mulig å sitte på, uten å klaske rumpa ned i en stor og saftig kladd med fugledritt. At måkene har funnet veien opp til torget gjør ikke det hele noe stort bedre, heller tvert i mot. Nå slåss måkene med duene, som gir enda mer unødveldig bråk fra våre ellers noe urolige, flygende “naboer”?, om ett eller annet, trolig herredømme over statuen for alt jeg vet.

Jeg ber derfor om tiltak for å minke bestanden av duer, og dersom det er nødvendig, antall måker som har tilholdssted på torget i Drammen. Måten dette gjøres på er mer eller mindre urellevant, så lenge resultatet blir tilfredsstillende, for meg, for mine venner og resten av de som benytter de ressursene torget kan tilby.

NB:
Hehe, litt useriøst tema og ordspråk i dette innlegget, men budskapet bør være ganske klart.
Kom gjerne med innspill dersom noe vesentlig mangler i min klage, eller med forslag til endringer.