Klagemuren · Tog

Ting som irriterer meg – annonseringer på toget

21. mars 2007 · 1 Kommentar

I dag derimot ble jeg en smule irritert. Det er ikke mye som skal til for at jeg blir litt irritert over dumme ting som skjer her i verden, men denne gangen så fikk jeg skrevet ned frustrasjonen min…

Jeg tar toget hver dag til og fra jobb. Det gir meg god tid til å tenke på alle mulige fornuftige og ufornuftige ting. Som for eksempel når jeg tar Kongsberg-toget fra Oslo til Drammen på kvelden, så hender det svært ofte at de stenger av de bakerste vognene når de kommer til Drammen. Greit nok for meg, siden jeg skal av i Drammen og gir blanke blaffen i hva andre passasjerer må gjøre, og greit nok for meg at de nevner det over høytalerne rett før toget kjører inn til plattformen.

Det som irriterte meg i dag var da togkonduktøren kom bak i toget mer enn 3 stasjoner i forveien for å fortelle at de som sitter her i det bakerste togsettet må flytte fram til det fremste fordi de skal stenge av det dette. Joda, herregud, fint nok det der med med informasjon og greier, men de som går av på en av de tre stasjonene før Drammen har da sikkert ikke så veldig mye lyst til å vite det. Det ble jo annonsert lenge før toget kom inn til Asker!

En annen ting er jo at en slik annonsering innebærer ufattelig mye usikkerhet blant kundene fordi det alltid er noen som sliter med å få med seg det som blir sagt og blir dermed sittende og lure på om de må bytte togsett allerede på neste stasjon eller ei. Spesielt vanskelig er det for de som ikke forstår norsk, de må jo da spørre en av de andre passasjerene om hva som ble sagt, og der oppstår det gjerne også litt misforståelser. For eksempel, om man skal bytte vogn allerede på neste stasjon? Hvilken stasjon er Drammen? Skal vi bytte tog? “Where the fuck is Drammen?” Nei, dere irriterte meg faktisk en god del i dag, NSB!

Vanligvis klarer dere det ganske lett. Dere trenger bare å ta bort et par vogner fra toget slik at jeg må stå trangt og svett og klemt inn i et hjørne nede ved døra og må gå ut på plattformen på hver eneste stasjon for å slippe fram folk, eller når dere blir forsinket fordi dere må vente på en ansatt som har forsovet seg, kommer med at annet forsinket tog og slike ting… Etter de mange årene jeg har kjørt tog så har jeg begynt å venne meg til slikt. Det begynner å bli standard prosedyre, rett og slett. Men å mase lenge før Asker om at jeg, og mange andre må flytte oss noen vogner framover når vi kommer til Drammen synes jeg er å ta litt hardt i. Halvparten av de i vogna gikk jo av i Asker, og nesten like mange kom på! Jeg forstår ikke poenget, dere må jo uansett gå bak i vognene når toget kommer til Drammen for å sjekke at ingen sitter igjen der!

Fikk liksom litt følelsen av Family Guy og “What really grinds my gears”… Vel, nå har jeg i det minste fått ut litt av min aggresjon om ting som irriterer meg. Dette er jo ikke første gangen, det vet mine faste lesere (jeg har minst 2!!), og det blir garantert ikke den siste gangen.