Klagemuren · Tv, Film og Musikk

Hvorfor Live Earth feiler

7. juli 2007 · Ingen Kommentarer

Live Earth er bare et simpelt PR stunt, ikke bare for Al Gore, men også for en stor gruppe med kommersielle aktørene som utnytter denne dagen til å fremme sine egne merkenavn og produkter.

Det er to websider om Live Earth på Internett, hvorav den andre er tilgjengelig fra MSN. Begge disse sidene inneholder reklame om produkter de snakker pent om gjentatte ganger på TV-sendingene. Jeg personlig synes det er svært upassende for et slikt arrangement. Det er også noe ironisk at Microsoft som partner til dette arrangementet blir beskyldt for sine overdrevne innpakninger av Windows Vista og dette produktets høye systemkrav som vil resultere i at mange datamaskiner kastes.

Al Gore benytter denne dagen for å reklamere for sin egen person. Det er innslag mellom konsertene som bringer budskapet om å “høre på Al Gore” og “Al Gore har rett”. Navnet på arrangementet er også misvisende. Navnet et svært lik Live Aid og Live 8, konsertene Bob Geldof stod bak for å opplyse om sultproblemene i Afrika.

Live Earth skal opplyse folk om hvilke problemer verden står ovenfor når det gjelder global oppvarming, forurensning og energimisbruk, men ikke alle er like enige. Pet Shop Boys, The Who og Muse er blant de som har uttrykt sin misnøye, og Bob Geldof mener at folk flest allerede kjenner til problemet med global oppvarming.

Al Gore har ikke klart å påvirke meg når det gjelder global oppvarming, forurensning og energisparing. Jeg kommer til å fortsette som jeg har gjort til nå, og jeg er faktisk ganske påpasselig med dette, noe som støtter opp under påstanden til Bob Geldof. Det jeg heller tenker på er hvor mye energi og forurensning dette arrangementet bruker, og ikke minst hva artistenes privatfly og fete biler har sluppet ut av forurensende gasser for å komme seg til og fra konsertene.

Jeg vet hvorfor jeg ser på Live Earth. Jeg følger med på Live Earth kun for musikken. Jeg venter bare på Duran Duran, Roger Waters og Bon Jovi. Så hva er egentlig Live Earth? Kanskje det bare er en ufattelig stor konsert…

Oppdatering 08.07.2007
Jeg har veldig lite eller ingenting godt å si om Live Earth… det var ikke så mange artister og band som fristet, og det som jeg så mest fram til fikk jeg aldri se. Om det ble sendt den halvtimen midt på dagen som jeg ikke så vet jeg ikke. Jeg bare sier at det var ganske irriterende å sitte hele dagen og fram til kl 4 på natta for å vente på Roger Waters og Bon Jovi som aldri dukket opp på skjermen. Og hva var det som avslutta det hele? Kelly Clarkson! Jeg sier ikke mer. *skuffet*