Teknologi

Grunnleggende designfeil i IE8?

30. mars 2008 · 4 Kommentar

Internet Explorer 8 skal visstnok kunne kjøre i kompatibilitetsmodus for å emulere IE7 og IE5. Det er sløvhet, dumhet eller ren idioti (velg selv). Ikke bare introduserer de en ny måte å brekke websider på, de gjør det på tre måter. For å bytte mellom disse modusene må også IE8 startes på nytt. Ikke bare tab’n du er på, ikke bare vinduet du bruker, men alle IE-vinduene du har åpnet. Det kaller jeg en grunnleggende designfeil.

Bakoverkompatibilitet
Jeg husker så vondt denne “Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus”-funksjonaliteten i Windows. Det låt nokså fint, kunne vært kjekt å ha, men det fungerte jo ikke. De har nå klart å lage en nettleser som ikke fungerer. IE8 fungerer ikke med nettsider som Windows Update (som jeg syntes var veldig morsomt), Gmail og Facebook. Dette er kanskje på grunn av brekt agentspesifikasjon i HTTP-headeren, som nettsidene ikke kan tolke. Men det er kanskje nettopp derfor IE8 har denne kompatibilitetsmodusen…

Selv bruker jeg bruker Konqueror for både Gmail og Facebook, og denne nettleseren er ikke støttet i det hele tatt. Heldigvis slipper jeg å besøke nettsider som Windows Update. Jeg kjører faktisk bare “aptitude upgrade”, og da blir faktisk også office-pakken min oppgradert. (ok, nok flame)

Beta?
Microsoft forklarer problemene med at IE8 fortsatt er i beta. Beta? Beta pleide før å være det steget før en programvare ble lansert. Det Microsoft har nå er søppel. Jeg skremmes fortsatt over Microsoft sin uendelige kamp for bakoverkompatibilitet.

Kilde: