Klagemuren · Teknologi

Usakelig fra ende til annen

23. april 2008 · 1 Kommentar

ITpro skriver om Dream Multimedia sitt angrep mot billige kloner av deres satelitt-tuner DM-500. Gemini Team lager firmware for Dreamboxer og de har gjemt virus inni de siste versjonene de har gitt ut, som tilsynelatende har slått ut alle kopiene som har kjørt dette firmwaret. Dette er et råttent spill.

Fram til nå har jeg sett på Dreambox som det frie alternativet til lock-ins fra for eksempel Canal Digital og Viasat. Jeg har prøvd å lengre tid å få Dreamboxen min til å fungere med Canal Digital-kortet, men ga til slutt opp på grunn av for liten tid til lek og moro. Etter å ha lest artikkelen på ITpro har jeg fått en helt annen oppfatning av Dream Multimedia og Dreambox. Konkurranse presser som kjent prisene ned og kvaliteten opp, men Dream Multimedia tåler ikke konkurranse. De er ikke lenger det frie alternativet. De er som alle andre. Og det faktum at Dreambox kjører Linux gjør meg kvalm.

Jeg mener at artikkelen til ITpro er svært preget av subjektive meninger og veldig usakelig. Det trekkes fram sammenlikninger mot spritsmugling av metanol, noe som er svært drøye påstander og ikke sammenlignbart på en mils avstand. Selv tenker jeg på den gangen Apple tok knekken på alle Mac-klonene da de stoppet opp lisensiering av sitt operativsystem og gjorde at det kjørte kun på deres egen maskinvare. Det er ikke bra at én leverandør står for både maskinvare og programvare. De gjør alt i deres makt for å drepe enhver konkurranse, og dette går utover kundene.

ITpro oppfordrer til at kunder skal melde inn til dem dersom de kommer over disse kopiene. Har ITpro interesser i Dream Multimedia? Artikkelen bærer mer preg av et blogginnlegg enn en nyhetsartikkel, og hører ikke hjemme i en seriøs nettavis som ITpro utgir seg for å være.