Klagemuren · Teknologi

Gulltagg-vinner serverer ulovlig propaganda

26. april 2008 · 10 Kommentar

NRKbeta har gitt et strålende svar på en fantastisk latterlig bedømmelse som kanskje kan sammenliknes med OOXML sin seier i ISO for kort tid tilbake. Det sier sitt, når publikum buer på vinneren…

Dreper piratkopiering musikken?Gulltaggen for årets beste internettstrategi gikk nemlig til Piracy Kills Music. Jeg skal ikke nevne alt som NRKbeta har skrevet på bloggen sin, men jeg kan ihvertfall bidra med litt ekstra.

Jeg har selvsagt prøvd nettsiden dems og det første som møtte meg var noen spørsmål om hva jeg mente var lovlig og ikke lovlig å gjøre med musikk. Jeg fikk rett på et par av spørsmålene, men det ene spørsmålet svarte jeg “galt” på.

Piracy Kills Music tar grundig feil!Vennligst ta en titt på bildet og svar meg på hva det er jeg har svart feil på! Jeg forstår det ikke. Det er da ikke ulovlig å laste ned musikk fra Internett! Jeg blir direkte sinna og irritert når jeg leser slike usannheter, spesielt når jeg gjør det selv. Ingen lov sier at jeg ikke har lov til å laste ned musikk fra Internett, verken om jeg betaler for det eller ikke. Det som ikke er lov er å omgå effektive tekniske beskyttelser mot piratkopiering (se åndsverkloven paragraf 53a), men det tar spørsmålet ingen stilling til.

Spørsmålet om å dele “musikken min” på et fildelingsnettverk er mer tvilsom. Dersom det gjelder musikk som Piracy Kills Music har laget selv og har fulle rettigheter til, så har jeg ikke lov til å dele det ut. Derimot, hvis det er min musikk som jeg ønsker å dele ut, så har jeg absolutt min fulle rett til å dele det ut! Igjen er Piracy Kills Music uklare og totalt uvitende om lovverk og juss, slik som de legger fram disse påstandene.

Derfor mener jeg at nettstedet til Piracy Kills Music serverer ulovlig propaganda. De forsøker å presse oss forbrukere til å tro at vi gjør noe ulovlig, selv om mange av oss faktisk lever svært så lovlydig. Musikk og video går tett inntil hverandre når det gjelder opphavsrett, og en rask sammenlikning ville gjort NRK og NRKbeta til de største piratene i Norges historie. Døm selv!