Ferier · Klagemuren

Fra Barcelona og inn i 2009

15. januar 2009 · Ingen Kommentarer

Vi er nå godt i gang med det “nye” året, år 2009. Som en kort oppsummering av hvordan året har startet så bare så kan det nevnes at det ikke var noe fyrverkeri i Barcelona, men jeg vet jo hvor alt fyrverkeriet ble av… smuglet inn av leketøyopprørere som tror de kan befri midtøsten og gjøre Gazastripen til et himmelrike hvor pene jenter i rosa kjoler spretter rundt i sakte film. Ok, nok politikk.

Jeg tittet litt på eldre bloggposter jeg har skrevet, og skremmende nok så har dette året startet ganske så likt for meg som 2008 gjorde. For i dag har jeg vært hjemme med forkjølelse og hatt drømmer om rare ting som brukerhåndtering i LDAP og Bifrost. For på jobben arbeider jeg med videreutvikling av nettopp Bifrost, en follow-me utskriftsløsning basert på åpen kildekode, et spennende prosjekt som jeg var med på å starte på i slutten av 2007. Men, rare drømmer er vel sikkert bare helt normalt for IT-folk…

Barcelona
Som jeg så vidt nevnte over, så var jeg i Barcelona på nyttårsaften, og jeg lærte mye nytt, ihvertfall noe. For det første, det er lov å ta med seg medbrakt vin og nyte den nede i baren på hotellet. Det virket nesten som at det var en selvfølge at jeg kunne gjøre noe slikt. Bartenderen åpnet gjerne vinen for meg også. Og jeg som stresset rundt i et par dager for å lete etter en vinopptrekker…

Sagrada Família i BarcelonaOm du har planer om å se den store og berømte kirken Sagrada Família så bør du ha god tid, spesielt om du har tenkt deg inn i den. Alle vil se den store kirken som aldri blir ferdig, selv på nyttårsaften. Køen gikk rundt hjørnet, den var lenger enn hva jeg klarte å tenke på. Det nærmeste jeg kom var et bilde.

Et tips fra en klok mann, hvis du noen gang skal til Barcelona på nyttårsaften, ikke drøy for lenge før du drar ut med drosje ut på byen. Etter kl 19 er det helt umulig å ringe drosje. Vi var heldige, det var sikkert sjarmen, for vi klarte å praje to drosjer som var off duty mens vi febrilsk røra rundt i forsøk på å finne undergrunnsbanen.

Det var riktignok ikke noe fyrverkeri i Barcelona, men nyttårsaften ble en trivelig kveld fordet. Vi var en liten vennegjeng som dro dit for fire dager, for å oppleve byen og få en annerledes nyttårsfeiring. Det ble mye gåing i løpet av ferien, opp og ned gater og fram og tilbake gjennom et kjøpesenter, men det er vel slik det skal være på ferie. Man skal være mer sliten etterpå enn man var før…

Oppdatering 12.01.2015
Mens jeg ryddet litt, så fant jeg faktisk kvitteringen fra restauranten hvor vi spiste den nyttårsaften, og den heter Meson David.
Den har visst helt grei rating på Tripadvisor.