Klagemuren · Teknologi

Toshiba Camileo S10 ustabil i kulda

7. februar 2010 · Ingen Kommentarer

Etter en ukes skitur til Østerrike, Bad Gastein, fikk mitt nye full-HD lommekamera prøve seg. Kameraet er av type Toshiba Camileo S10, et full-HD videokamera som passer fint ned i lomma.

Enkelte dager var det ned mot 19 minusgrader i bakkene og det taklet ikke kameraet. Under opptak i 1080p låste kameraet seg gjentatte ganger, fra bare noen sekunder til et halvt minutt med opptak, avhengig av dagens vær. Eneste løsning var å nappe ut batteriet og sette det inn igjen. Irriterende nok er det ikke eget batteri for klokka, så denne blir tilbakestilt.

For å i det hele tatt kunne filme noe i 1080p utendørs på ski måtte jeg filme korte klipp på 10-15 sekunder og vente litt mellom hvert opptak. Kameraet oppbevarte jeg i en snor rundt halsen på innsiden av skijakka.

Jeg mistenker at problemet ligger i minnebrikka, at kameraet ikke klarer å lagre unna raskt nok all den data som full-HD opptak krever. Da jeg stilte oppløsningen til 720p gikk det betraktelig bedre. Allikevel mistet jeg ett minutts opptak med denne innstillingen også, dette i pent og varmt vær, men med noe snø i lufta. Mitt tips er derfor å stoppe og starte opptaket ofte.

Minnebrikken jeg brukte var av type SDHC Class 4 på 4 GB fra Verbatim. Noen som kan anbefale en bedre og raskere minnebrikke?

VGnett gjorde en liten test av kameraet da det kom på markedet.

Kameraet skal garantert være med på flere skiturer, da det er lite, starter opp og er klar til bruk veldig raskt og tar flott video og flotte bilder utendørs, så lenge elektronikken holder seg i gang da…