Jobb · Programmering · Teknologi

JavaZone jz10 dag 2

19. september 2010 · Ingen Kommentarer

Nå er det riktignok gått halvannen uke siden JavaZone var over, men en kort oppsummering av dag to kan allikevel tillates.

På den andre dagen, 9. september, lærte jeg litt om “Matching Engines”, om høye krav til ytelse og nøyaktighet og fikk virkelig innblikk i at tid koster penger, spesielt på nedetid.

Videre lærte jeg ikke så mye nytt om offentlige data. Synd at hele panelet utelukkende bestod av folk som ønsker fri tilgang til offentlige data, men ingen med myndighet til å kunne gjøre noe med det.

Så skulle jeg lære om hva jeg gjør feil med domenedrevet design (DDD), men foredragsholderen var forsinket, så jeg sneik meg inn på en sesjon om planlegging og å ta valg i utviklingsteam. Spesielt én ting fant jeg svært interessant, å premiere feiling for å oppmuntre til å ta sjanser og utfordre seg selv.

Videre lærte jeg hvordan man kan implementere Dungeon and Dragons i RESTful web services basert på prinsippene rundt HATEOAS, å bruke HTTP som motoren til å drive tilstand i applikasjoner.

Så lærte jeg at man må kjøpe Coherence for å bekjempe ytelsesproblemer i systemer. Et foredrag med stort preg av å selge inn Oracle-produktet, dessverre.

Så forvillet jeg meg inn på et foredrag om vedlikehold og utvikling av legacy-systemer.

Til slutt så fikk jeg med meg foredraget om domenedrevet design som ble satt opp. Greit å bli oppdatert på de mer vanskelige aspektene rundt denne teknikken, og selv om foredraget var kort så passet det egentlig bra som avslutning på JavaZone.

Nå er video av foredragene lagt ut på java.no. Har allerede sett noen lyntaler og lengre foredrag, og kan anbefale lyntalene om “97 things every programmer should know” og “Hjemmelaget er bedre enn takeout”, hvor begge lufter tanker om å kaste idéer og kode som blir for vanskelige å integrere eller som kommer i veien.

Selv så er jeg dårlig på å kaste kode, men jeg har i det siste kastet kode et par ganger, og selv om det gjør vondt der og da, så savner jeg ikke koden jeg skrev. Det er faktisk deilig å ikke ha uinnsjekket kode liggende over lengre tid.

Det jeg skal ta med videre fra JavaZone 2010 er idéene rundt HATEOAS og event drevet arkitektur. Sistnevnte har jeg allerede utforsket mye på fra før, og dette er motoren for å dytte data rundt i prosjektet jeg for tiden jobber på.