Teknologi

OpenStreetMap-kart og fotoboksvarsling på Garmin Nüvi 660

6. juli 2015 · Ingen Kommentarer

Jeg fant igjen min gamle nedstøva Garmin Nüvi 660 her om dagen og tenkte jeg skulle sette den i stand.
Vanligvis bruker jeg Google Maps eller Waze på mobiltelefonen, men jeg ønsket å se om den gamle Garmin’n fortsatt fungerte, og dermed kunne ha en GPS liggende i bilen, som også andre som låner bilen min kan bruke.

Oppgradering av firmware

Etter å ha testa den litt, og sett at det fremdeles er liv i den, så oppgraderte jeg firmware.
Siden jeg kun har PC-er som kjører Linux, så måtte jeg ty til kreative løsninger.
Først koblet jeg GPS’n til PC-en med USB-kabel og tok backup ved å kopiere ut alle filene fra minneområdet – en tidkrevende prosess, siden USB-tilkoblingen er sinnsykt treg.

Så lasta jeg ned nyeste firmware, nuvi 660 software version 4.90 fra Garmin.com, og pakket ut EXE-fila, en selv-utpakkende fil, med kommandolinjeverktøyet “unzip”.
En del filer ble pakket ut, men den viktige fila er nuvi/Garmin/GUPDATE.GCD.
Denne fila kopierte jeg til til GPS’n sitt minneområde, under katalogen Garmin.
Huske å sync, og vent litt ekstra, og sync noen ganger til, før du unmounter USB-området.
Så restarta jeg GPS’n og den oppdaterte seg selv.
Jeg fulgte beskrivelsene fra flere websiter, men en ganske OK forklaring finnes på Ubuntu Forums: HOW TO: Update NUVI firmware with Ubuntu.

OpenStreetMap-kart

Deretter gikk jeg til OpenStreetMap sin Garmin-side, valgte karttype Generic Routable (new style), Norway and clicked Download map now!, som sendte meg til en ny side, hvor jeg kunne laste ned fila osm_generic_new_gmapsupp.zip.
Denne fila pakket jeg ut og kopierte fila gmapsupp.img til Garmin-enhetens minne under katalogen Garmin med filnavn gmapprom.img.
Etter mye venting og litt syncing og mer venting og syncing (for å være sikker på at alt er skrevet korrekt), unmounting og rebooting av GPS’n, så fikk jeg nye kart.

Fotoboksvarsler

Garmin’n har ikke hatt fotoboksvarsling tidligere, men jeg syntes det hørtes nyttig ut, og ville prøve å legge det inn.
Jeg fant en GPI-fil (POIs for Garmin-enheter) på Odins side – Fotobokser som inneholder både norske og svenske fotobokser.
Jeg lasta ned fila ATK_NO_SE_22x22pix_050315.gpi som jeg kopierte til Garmin-enhetens minneområde under Garmin/poi (tror jeg det var).
For tiden blir lista over fotobokser jevnlig oppdatert, og det har allerede kommet en nyere, oppdatert versjon av fila siden jeg gjorde dette.